Reisfoto’s inlijsten

In case you haven’t heard: we mogen terug op reis!!! Onder bepaalde voorwaarden natuurlijk, maar het is een (grote) stap in de goede richting!

Nu we het op reis gaan extra hard zullen appreciëren is dit HET perfecte moment om je favoriete reisfoto te laten afdrukken en in te kaderen!  

Ik hoor je al denken… Een reisfoto?! Natuurlijk hebben we allemaal wel foto’s van op reis. Maar je kent het wel, niet alle gezinsleden staan op de foto, die ene vriendin heeft haar ogen toe, je tienerdochter vindt dat ze er niet goed op staat. Uiteindelijk worden de plannen om een ingekaderde reisfoto aan je interieur toe te voegen uitgesteld tot de volgende reis.  

Om dit te voorkomen helpen wij je graag op weg om de perfecte reisfoto te maken, te printen en in te kaderen!  

Stap 1: De perfecte reisfoto!

Tip 1: Wanneer je een familieportret wilt overhouden aan je reis, zorg je best voor een neutrale achtergrond. Ideaal zijn foto’s op het strand, bij monumenten in neutrale kleuren of op de top van een berg met de blauwe lucht als achtergrond!  

Tip 2: Om goed op de foto te staan kunnen we je ook een aantal tips meegeven!  

– Het woord “cheese” blijkt toch geen garantie te zijn op een geslaagde foto! Uit onderzoek is gebleken dat het woord “money” veel betere resultaten oplevert!

– Door je kin wat naar boven en je gezicht een beetje opzij te kantelen vermijd je een “dubbele kin” op de foto! 

– Foto’s waar jullie hele lichaam op staat worden best vanuit “kikker-perspectief” getrokken, de fotograaf gaat dan gehurkt zitten om jullie te fotograferen! Op deze manier lijk je optisch langer en oogt je lichaam mooi in balans!

Tip 3: Wanneer het de bedoeling is om foto’s van het landschap te nemen en in te kaderen, ga je natuurlijk anders te werk!  

– Tegenwoordig kan je nog heel wat dingen achteraf aanpassen zoals het contrast, de verzadiging en de scherpte van de foto! Maak je dus niet te veel zorgen als er op het eerste zicht geen leuke foto’s bij zitten.

Licht maakt je foto! Probeer zoveel mogelijk overdag en op lichtrijke plaatsen foto’s te nemen.  

Travelling. It leaves you speechless, then turns you into a storyteller.

Stap 2: Zorg voor een goed geprinte foto!

Zorg ervoor dat je foto met een degelijke camera genomen wordt. Hoe beter de kwaliteit van je foto, hoe groter we je foto kunnen printen.  

Side note: kwaliteit is ons stokpaardje, daarom zullen wij kwalitatief zwakkere foto’s niet groter afdrukken dan op voorhand aangegeven! 

Wij printen de door jou gekozen foto op papier van 160 gr/m², zo leveren wij kwalitatief hoogstaand drukwerk!  

Stap 3: Kies een kader die zowel bij je interieur als bij je foto past!

Wanneer je effectief een aantal foto’s hebt die tijdens de zonsopgang of -ondergang genomen zijn, en die dus als gevolg een warme gloed hebben, kies je ook best voor een kader in een warme tint. Zoals onze bestseller: de Céline in grijs. De Céline in beige en zwart heb je waarschijnlijk al talloze keren zien passeren in onze blogs en op sociale media.

Deze houten fotokader in vergrijsde eikkleur brengt karakter en gezelligheid in jouw interieur.

Ontdek ons op Instagram @print_and_frame voor meer inspiratie!