5 tips voor mooie communiefoto’s

Hoera! De communies, vormsels én lentefeesten zijn er weer.

Voor veel kindjes is dit een grote mijlpaal, maar ook voor de ouders is dit een belangrijke (en laat ons zeggen toch ook wel een vrij stresserende) tijd.
Er moet namelijk bijzonder veel geregeld worden. Het feest plannen, de kleren uitkiezen, bedankjes bestellen en natuurlijk ook de communiefoto’s maken.

En laat dat laatste nu toch wel toevallig één van onze specialiteiten zijn.
Dus om ervoor te zorgen dat jouw kleine pagadder straalt op de foto’s (en dat je weer een zorg minder hebt) hebben wij hieronder 5 tips voor mooie communiefoto’s opgesomd;

1 Wees spontaan

5 tips voor mooie communiefoto's

Als er iets is dat de meeste kinderen niet graag doen, dan is het wel poseren voor een foto. Laat je kind dan ook de ruimte om zichzelf te kunnen zijn. Zo verkrijg je de leukste en meest spontane foto’s.
En zeg nu zelf, wat is er mooier dan een spontane foto van je kleine sloeber.

2 Neem foto’s op ooghoogte

5 tips voor mooie communiefoto's

Fotografeer je kind op ooghoogte. Dit kan je doen door op je knieën of op de grond te gaan zitten. Zo vermijd je een heuse collectie foto’s waarin je kind omhoog moet kijken én dan staat je kind ook meer in verhouding met de omgeving. 

3 Wees niet zuinig met je foto’s

5 tips voor mooie communiefoto's

Neem zeker voldoende foto’s in verschillende houdingen en met verschillende accessoires. Dan heb je de mogelijkheid de uitnodigingen/bedankjes te personaliseren. En heb je er dan toch nog ietwat te veel genomen, dan kan je er nog altijd een leuk fotoboek mee maken als souvenir.

4 Kies een thema

Communiefoto's nemen

Ga op voorhand al eens op zoek naar wat je graag als thema zou gebruiken. Kies hiervoor een hobby of interesse van je kind, zo lijken de foto’s net dat tikkeltje meer naturel.
Leuke thema’s kunnen zijn; voetbal, tennis, ballerina, basketbal, muziek, skaten, paarden, jungle, dans, dinosaurussen, …

5 Ga voor een originele setting

Tips voor mooie communiefoto's

Om leuke foto’s te nemen moet je kiezen voor een goede en originele setting. Ga op zoek naar een mooie locatie in de buurt. Bijvoorbeeld een bos, weide, een meer of rivier.

Vergeet ook het weerbericht niet te controleren. Zonlicht zorgt ervoor dat de kleuren des te beter uitkomen en ook je oogappel zal zich nog zo hard amuseren.

Blij met het resultaat van jouw foto’s? Laat ze niet gewoon staan op jouw smartphone of fototoestel maar kader ze in! Laad de mooiste op, kies een leuk fotokader en wij doen de rest.

Volg Print & Frame op Instagram en Facebook voor meer inspiratie!