Maak je interieur lente-klaar

Maart, de lente komt eraan en daar hoort natuurlijk ook de befaamde lenteschoonmaak bij, hier bij Print & Frame, we love to do it the Marie Kondo way.

Alles wat al meer dan een jaar niet gebruikt of gedragen is of spullen die je geen goed gevoel (meer) geven, hup mee met het vuilnis en plaatsmaken voor nieuwe dingen! Dingen waarvan je gelukkig wordt, zoals nieuwe kleren, nieuwe planten, nieuwe foto’s aan de muur,… Whatever floats your boat!

Lente, de zomer komt al af en toe eens piepen, dagen worden langer en de meeste onder ons kruipen langzaam maar zeker uit hun winderdipje en na een citytrip tijdens de paasvakantie lijkt de winter alweer ver achter ons. Maar het ziet er naar uit dat we ook deze paasvakantie thuis zullen moeten doorbrengen (staycation!!!). Om deze pijn toch een beetje te verzachten kan het dus zeker geen kwaad om wat extra aandacht te besteden aan je interieur om het wat extra gezellig te maken. Daarom delen wij graag onze tips om je woonkamer (of eventueel andere kamers) lenteklaar te krijgen.

Stap 1: Haal de natuur in huis

Hier betekenen nieuwe planten echt instant happiness en terecht! Naast dat ze natuurlijk heel mooi zijn hebben ze nog heel wat andere voordelen: zo zijn er een aantal soorten die zeer luchtzuiverend werken zoals de Goudpalm, Blauwvaren en Monstera, maar zouden planten in het algemeen ook stress verminderen en zou het hebben van groen in je kamer de productiviteit en concentratie verhogen.

De wat grotere varianten geven je interieur (en blijkbaar ook je gezondheid) onmiddellijk een boost, maar er zijn nog meer manieren om de natuur in huis te halen zonder dat je met reusachtige planten die de helft van je woonkamer inpalmen moet gaan sleuren.

Denk maar aan een bos bloemen, cactussen, gedroogde bloemen ingelijst… Maar laten we eerlijk zijn, de mooiste en leukste manier om de natuur in huis te halen is en blijft toch door je eigen foto’s met natuurelementen in te kaderen. Denk: die reis naar Ibiza met jouw vriendinnen waar iedereen 24/7 met bloemenkransen in het haar liep omwille van “the island vibe” of de eerste reis met je peuter/kleuter die zonder zorgen en heel geconcentreerd aan de rand van het water het mooiste zandkasteel van de wereld aan het bouwen is. Deze zorgen met zekerheid elke keer weer voor “een klein gelukske” en daarbovenop verwelken deze foto’s en herinneringen ook niet wanneer je ze weer eens water vergeten geven hebt.

Verhoog de levendigheid van de kleuren met een gratis online programma of ga voor een tijdloze zwart-wit filter en laat deze inlijsten met Print & Frame.

Dit geeft niet alleen een boost aan je interieur maar ook jij zal steeds een kleine boost krijgen wanneer je voorbij loopt.

Enkele tips bij de natuur in huis halen via zwart-wit foto’s

TIP 1: Wanneer je gaat kiezen voor een zwart-wit foto vergeet dan zeker niet om eens te spelen met de helderheid en het contrast van de foto… Zwart-witfoto’s zijn het mooist wanneer je het contrast wat verhoogt, zo worden donkere delen donkerder en lichtere delen nog wat lichter.

TIP 2: Laat je zwart-wit foto nog net iets meer opvallen door deze ook in een zwarte kader te steken, zo verandert hij onmiddellijk in een stijlvolle eyecatcher. Onze favoriet: Sophia | Zwart.

Stap 2: Gebruik natuurlijke lichtinval

Elk huis heeft bepaalde plekken, kamers waar er meer lichtinval is dan andere… Gebruik deze ruimtes om iets in de (natuurlijke) spotlights te zetten. Maak hier ook gebruik van lichte, neutrale kleuren met 1 à 2 eyecatchers.

Denk: een neutraal vloerkleedje, een lichte fotokader (bv: Céline – wit) met een “one line drawing”, pampasgras in een nude of juist opvallende vaas en een gewaagde fauteuil! Over een eyecatcher gesproken!

Stap 3: Creëer beleving

Er zijn weinig dingen die meer over je persoonlijkheid zeggen dan je huis, je kan hier echt je ziel in leggen. Geef echt die personal touch aan je woonkamer door een fotomuur te creëren, enkele tips om zo een fotomuur tot een goed einde te brengen:

TIP 1: Kies een kleurenpallet: ga je voor een nude kleurenpallet, zwart-wit of kies je 1 kleur die je doortrekt doorheen de hele muur.
Extra tip: Wanneer je voor 1 (wat meer opvallende) kleur kiest, ga dan voor fotokaders met een neutrale kleur, wissel hiervoor ook fotokaders zonder passe-partout af met kaders met een passe-partout via deze link kan je zowel filteren op kleur als op passe-partout: overzicht fotokaders

TIP 2: Wissel eigen foto’s af met inspirational quotes, leuke motiefjes, kunstwerken die je online kan vinden, natuurfoto’s,…
TIP 3: Kies 1 kader en bestel deze dan in verschillende formaten en verschillende passe-partouts voor het beste resultaat.
TIP 4: Blijf je fotomuur steeds aanvullen met nieuwe herinneringen, quotes,… of kies ervoor om elk jaar nieuw materiaal in de kaders te steken.

Zo, je interieur is nu helemaal klaar voor de lente! Deel zeker jullie fotomuur met ons via onze instagrampagina @print_and_frame!